Через рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування тарифів Укренерго виробники з ВДЕ не зможуть отримати «зелений тариф»

НЕК «Укренерго»Укренерго не зможе компенсувати витрати Гарантованого покупця на виплату «зеленого тарифу» виробникам електроенергії з ВДЕ, якщо не скасують рішення Окружного адміністративного суду Києва про призупинення дії постанов НКРЕКП №954 та №955 від 7.06.2019 р, якими встановлені тарифи для Укренерго на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління. Відповідно, Гарантований покупець не зможе повністю розраховуватися за вироблену виробниками ВДЕ електричну енергію. Про це заявив керівник ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Як повідомлялося, відповідний позов подало АТ «Нікопольський завод феросплавів» (№640/11330/19).

«Ми неодноразово повідомляли, що зміна тарифів Укренерго з липня 2019 року не пов’язана з тим, що ми нібито почали дорожче передавати електроенергію чи придумали нову послугу з диспетчеризації. Це лише приведення у відповідність до вимог закону «Про ринок електроенергії» взаємовідносин між учасниками ринку. І наш тариф не виріс в рази, а просто ми починаємо сплачувати за те, що раніше оплачувало ДП «Енергоринок», якого вже немає в новій моделі ринку. Це просто ПЕРЕМІЩЕННЯ частини витрат, яке не вплинуло на ціни для споживачів, на відміну від інших речей, про які ми повідомляли раніше», — сказав Ковальчук.

НЕК «Укренерго»

Редактор відповів в темі: #206 4 тижнів 1 день тому

Редактор пише: Суд відклав розгляд апеляційної скарги щодо призупинення дії Постанов НКРЕКП, якими встановлено тарифи компанії на послуги з передачі електроенергії та послуги диспетчерського (оперативно-технологічного) управління на ІІ півріччя 2019 р. Наступне слухання призначено на 13:00 21 серпня.

Апеляційнийадміністративний суд відмовився задовольнити апеляційні скарги НЕК «Укренерго», НКРЕКП, ДП «Гарантований покупець» про скасування забезпечення, яким призупинено дію постанов НКРЕКП №954 та №955 від 7.06.2019 р, що встановлюють тарифи для Укренерго на передачу електроенергіїта диспетчеризацію.
Як нагадує Укренерго, дія зазначених постанов була призупинена Окружним адміністративним судом для забезпечення позову низки промислових підприємств, які вимагають скасувати зазначені тарифи. З самого початку цей запобіжний захід діяв відносно всіх учасників ринку. На початку серпня суд змінив запобіжний захід, залишивши його в силі лише щодо позивача та чотирьох інших підприємств. Наразі відмова суду скасувати забезпечення позову означає, що для позивача та інших чотирьох підприємств чинність постанов залишається призупиненою і продовжує діяти тариф Укренерго (57,4 грн/МВт∙год), затверджений постановою НКРЕКП від 12.12.2018 р. № 1905.
Для решти учасників ринку в липні 2019 року діяли тарифи, встановлені постановами НКРЕКП від 07.06.219 № 954 та № 955 (347,43 грн/МВт∙год та 8,9 грн/МВт∙год відповідно). З 1 серпня 2019 року тариф на  передачу становить 312,14 грн/МВт∙год (Постанова НКРЕКП від 12.07.2019 № 1411), а тариф на диспетчеризацію з 4 серпня — 8,9 грн/МВт∙год (постанова НКРЕКП від 1.08.2019 № 1622).

Редактор відповів в темі: #199 1 місяць 2 тижнів тому

Адміністратор пише: НКРЕКП не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо зупинення дії постанов НКРЕКП №954 та №955 про встановлення тарифів НЕК «Укренерго» та подала відповідну апеляційну скаргу.

Адміністратор аватар
Адміністратор відповів в темі: #196 2 місяців 2 тижнів тому